torstai 14. tammikuuta 2016

Kymmenen rukouksen päivää - 9. Kristus seurakunnan heijastamana


"Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua." (Joh. 17:23.)
 
Kristus seurakunnan heijastamana
 
  • Seurakunnassa tulisi olla paljon rakkautta, sillä mikään ei niin heikennä seurakunnan vaikutusta kuin rakkauden puute. Uskon tulee vaikuttaa luonteeseemme ja elämäämme. 
  • On huono juttu, jos seurakunnan keskuudessa toisia kohdellaan huonosti. Se saa kaikkein pahinta tuhoa aikaan. Ne seurakuntalaiset, jotka eivät koko sydämestään usko Kristukseen, hidastavat totuuden työtä ja se tuo hengellistä pimeyttä Jumalan seurakunnan ylle.  
  • Kun seurakunta kokoontuu yhteen, tulee olla tarkka sanoissaan. Mikäli rakkaus totuuteen vallitsee sydämessä, puhumme totuudesta ja Jeesuksesta sekä pyrimme vahvistamaan ja rakentamaan toisiamme uskossa. Mikäli joskus lausutaan sana, joka on vahingoksi toisen luonteelle, ei kannata edistää tällaista pahan puhumista, sillä se on vihollisen työtä.
  • Herramme on kertonut meille, kuinka voimme paljastaa hänet maailmalle -> vaalimalla hänen Henkeään, osoittaen hänen rakkauttaan toisille, vartioimalla toistemme etua, olemalla ystävällisiä, kärsivällisiä ja pitkämielisiä. Näin maailma näkee kantamissamme hedelmissä todistuksen siitä, että olemme Jumalan lapsia.
  • Seurakunnassa vallitseva yksimielisyys on tärkeää, sillä se auttaa meitä tekemään vaikutuksen ihmisiin, jotka eivät tunne vielä Jumalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti