perjantai 15. tammikuuta 2016

Kymmenen rukouksen päivää - 10. Kristuksen heijastaminen naapurustossa

 
 
"Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka." (Ap. t. 1:8.)
 
Kristuksen heijastaminen naapurustossa
 
  • Kun olemme Jumalan lapsia, meidän tehtävänämme on olla Kristuksen edustajia ja Herran hyvyyden ja armon välittäjiä. Jeesus on ilmoittanut meille Isän todellisen luonteen ja näin myös meidän tulee ilmoittaa Kristus maailmalle, joka ei tunne häntä.
  • Raamatussa sanotaan 2. Kor. 3:2: "Te itse olette meidän suosituskirjeemme, joka on kirjoitettu – – kaikkien ihmisten nähtäväksi ja luettavaksi." Näin ollen jokainen uskova on Jeesuksen kirje maailmalle. Kristus lähettää sinussa kirjeen siihen perheeseen, siihen kaupunkiin ja sille kadulle, jossa asut. Sinussa asuva Jeesus haluaa puhutella niitä, jotka eivät häntä vielä tunne.
  • Meidän ei tarvitse ajatella, että meidät on jätetty omien, heikkojen ponnistustemme varaan. Kristus on luvannut antaa puhuttaviksi sanat, jotka voivat virvoittaa, rohkaista ja vahvistaa heikkoja, pimeydessä kamppailevia ihmisiä.  Näin emme ainoastaan ole siunauksena toisille, vaan se työ, jota teemme Kristukselle, on siunaukseksi myös meille itsellemme.
  • Mikäli olemme jatkuvassa yhteydessä Jumalaan, elämästämme tulee mielekästä. Kun lievitämme ja helpotamme lähimmäistemme elämässä kokemia vaikeuksia ja kärsimyksiä, niin silloin hartaan, Kristuksen kaltaisen rakkauden suljetut lähteet puhkeavat virtailemaan. Se on niin, että ainoastaan Kristuksen rakkaus voi täyttää sielun tarpeet.
  • Kun Kristus pysyy meissä, silloin sydämemme on täynnä jumalallista myötätuntoa lähimmäisiämme kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti