lauantai 30. tammikuuta 2016

Kolme enkeliä

 
Ilmestyskirjan hämmästyttävin profetia
 
"Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. Hän kuulutti kovalla äänellä: Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet.
Hänen jäljessään tuli toinen enkeli, joka kuulutti: Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka iljetyksillään on vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä.
Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä." Ilm. 14: 6-10
 
Jumala lähettää enkeleitä, sanansaattajia, sillä hän haluaa pelastaa jokaisen ihmisen. Nämä enkelit julistavat rakastavan Jumalan viimeisiä toivon sanomia ihmisille. Kristus on tulossa pian takaisin. Tämä tapahtuma huipentuu viimeiseen tuomioon, jossa kaikkien ihmisten kohtalo sinetöidään. Jumala lähettää varoittavan sanoman, hän on tehnyt niin ennenkin, esimerkiksi Nooan aikana. Raamatussa myös sanotaan, että " Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille."
 
Ensimmäinen enkeli
 • Ikuinen evankeliumi eli sanoma siitä, että meillä on toivo, pelastus jonka Jeesus antaa rakkaudessaan, sillä hän kuoli meidän syntiemme tähden ristillä. Hän kuoli meidän puolestamme, jotta saisimme ikuisen elämän. Hän antaa meille anteeksi. Kristus myös nousi kuolleista ja meni Isänsä  luo valmistamaan meille sijaa.
 • Sanoma on todella tarkoitettu jokaiselle ihmiselle maailmassa.
 • Enkeli kertoo, mitä meidän tulisi tehdä. Meidän tulee pelätä Jumalaa ja antaa hänelle kunnia. Pelkäämisellä tarkoitetaan kunnioittamista eli arvostamme Jumalaa. Tähän liittyy täten myös kuuliaisuus eli pidämme käskyt, jotka Jumala on meille antanut.
 • Kunnian antamisella tarkoitetaan, että me kunnioitamme Jumalaa kaikessa mitä teemme, elämämme heijastaa hänen tahtoaan. Teemme kaiken Jumalan kunniaksi.
 • Enkeli kertoo, miksi meidän on oltava kuuliaisia ja mistä vaikuttimesta meidän on pelättävä Jumalaa sekä annettava kunnia hänelle. Jumalaa tulee kumartaa, sillä hän on Luoja, hän loi meidät.
 • Enkeli kertoo, miksi Jumalalle uskollisuus on tärkeää. Se on tärkeää, sillä Jumalan tuomion aika on tullut. Jumala on oikeudenmukainen tuomari. Hän tekee kaikkensa pelastaakseen meidät, hän ei tuomitse ketään luokseen tulevaa kadotukseen. Me teemme itse valinnan siinä, lähdemmekö seuraamaan Jeesusta vai omia polkujamme.
Toinen enkeli
 • Enkeli kertoo, että Babylon on kukistunut. Babylonilla tarkoitetaan Ilmestyskirjassa maallista uskontoa ja se perustuu traditioon ja ihminen johtaa sitä. Babylon on siis väärän uskonnon, ylimielisyyden, ylpeyden ja uskonnollisen sekaannuksen vertauskuva. Meidän tulee siis lähteä tuosta "Babylonista".
 • Suuri Babylon - sitä sanotaan myös portoksi eli Ilmestyskirjassa se tarkoittaa "suurta äitikirkkoa, luopiokirkkoa, väärää uskonnollista järjestelmää", joka kapinoi Jumalaa vastaan.
 • Viinillä tarkoitetaan vääriä oppeja.
 • Enkeli siis kertoo, että meidän tulisi lähteä turvaan kukistuneesta Babylonista eli meidän tulisi tehdä valinta Kristuksen ja tradition, totuuden ja valheen, Raamatun ja sen korvikkeen välillä.
Kolmas enkeli
 • Pedolla tarkoitetaan Ilmestyskirjassa valtaa tai valtakuntaa, joka nousee kansojen keskeltä ja joka on irtaantunut Raamatun perusperiaatteista.
 • Mitä merkillä tarkoitetaan? Merkki ei ole kirjaimellinen merkki, kyseessä on Jumalan hallintoa vastaan suunnatun kapinan vertauskuva.
 • Ne, jotka eivät ota tätä "pedon merkkiä" eli eivät kapinoi Jumalaa vastaan vaan noudattavat Jumalan käskyjä, joutuvat vainottavaksi, vangittaviksi, he eivät saa ostaa eikä myydä.
 • Jumalan vihan viinillä tarkoitetaan syntiin kohdistuvaa tuomiota.
 • Enkeli kertoo, että se, joka ei tottele Jumalaa vaan petoa, niin joutuu kadotukseen. Saamme jokainen valita kohtalomme.
Lähde: Finley, M. 2006. Seuraava supervalta. Tampere: Kirjatoimi.

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen luettava. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 2. Hei, mukavaa että vierailit blogissani. :) Kävin kurkkaamassa myös sinun blogiasi ja siitä huomaa, että pidät sisustamisesta, ottamasi kuvat ovat oikein nättejä.

  VastaaPoista